Månadsbilden - februari

Slutet på februari, dags för månadsbilden. Någon som minns detta fototema?


Lite annan vinkel, men ungefär lika mycket snö nu, som i slutet av januari.

Detta tema håller Camillas Foto i och där finns många fler platser (inte bara i Sverige) som under årets lopp kommer att visa på årstidernas skiftningar. Kan nog vara fler som har ganska lika januari- och februarifoton... kan jag tänka mig.

Så här såg det ut i januari

här kan du komma till mitt förra inlägg med januarifotot

Alla som deltar i fotoutmaningen månadsbilden finns listade hos Camilla

Tulpaner (Fredagsfärger också)

Köpte årets första (men säkert inte enda) bukett tulpaner. Det enda tråkiga är att de är svåra att få leva mer än några dagar och att jag tycker de dör så brutalt. Plötsligt släppet blomman sina kronblad och står där med naken stjälk...
Men just nu är de vackra och på väg slå ut i full blom :-)


Insåg att det stämmer med veckans Fredagsfärger (rosa och grönt)
så det får samtidigt bli mitt bidrag till denna fotoutmaning.
Vasen har en egen historia, inköpt under en tågluff när vi passerade Venedig och åkte ut till ön Murano med en vaporetto från San Marcoplatsen. Ön är full med glasblåserier och där på ön fann vi denna vas (även en skål i samma färg och form). Sedan var det en småbesvärlig avslutning på tågluffen när vi hade tuffa tågresor där vi skyddade de rätt sköra glasföremålen från att krossas. Vi lyckades få hem dem hela, en slags seger i sig. ;-)
Känns den lilla kuben igen? Under jakten på mina gamla dartpilar fann jag detta irriterande, retliga pysselkub. Jag får inte ihop färgsidorna, suck. En del snurrar bara runt en liten stund och simsalabim så har alla sidor var sin färg. Jag har aldrig lyckats! Men det är väl som med sudoku, jag klarar de lätta, men får direkt problem när det blir knepigare...

Du finner många andra bidrag på Fredagsfärger, ta en titt!

Veckans fönster 22

Passerade dessa verandafönster under en friskvårdspromenad, en ganska lång tvåtimmarspromenad. Har passerat detta hus ganska många gånger och skickat det en tanke. Men detta var första gången jag stannade och fotograferade verandan. Där skulle jag kunna tänka mig att stå vid stafflit och måla någon tavla. Det trista är att huset har Essingeleden passerande tjugotalet meter rakt ovanför taket på huset. Så det ligger en ständig bullermatta och säkert ett "regn" av stoftpartiklar och avgaser över det vackra trähuset, trist läge. Men verandan ser fin ut. Bullret hörs inte via fotot ;-)


Dessa fönster fotograferade jag för ett par veckor sedan, en solig dag innan all sportlovssnö kom.

Just nu är det fem minusgrader ute här i Stockholm och skapligt väder. Väljer att träffa en kompis på stan (framför att städa hemma), kanske blir det några foton... Melodikrysset är löst och inskickat, brunchen färdigäten... Blir kanske en fika på stan, det vet man aldrig något om!? Men kylan kan nog få oss att söka värme inomhus!


Flera olika fönster kan du hitta här