tisdagstema

Uppgiften denna gång är att tolka barnslig.
Oj, barnslig, hmm, lite knepigt, ordet i sig öppnar för tolkningar. Bland vuxna blir ofta begreppet barnslig något negativt. Man är inte vuxen, beteer sig barnsligt, är infantil.
För mig själv så vill jag nog aldrig bli så där tråkigt stelt vuxen. Jag vill ha plats kvar för skratt och barnsliga spratt, ibland.
Jag vill kunna vara omogen och larvig, lite som en säkerhetsventil. Barnslig när jag känner mig trygg, i familjen, bland nära vänner.
Varför skulle det bara tillåtas bland barn? Men när stadsministern gör något barnsligt i tv, som att dansa med en ko, ja då kanske även respekten försvinner. Så det gäller att välja sina tillfällen! En inte alltid lätt balansgång...
Kan inte bara visa en bild denna vecka, det blir några stycken. Barnsligt?


Spökhuset är ett sällskapsspel jag är barnsligt förtjust i... fick spelet innan jag blev tonåring.


detta spel likaså.
Har haft detta spel i 40 år nu!

Ganska enkelt att spela och roligt... FLINTA
(För första gången märker och tänker jag på att namnet är lite fel, med tanke på de andra tre, han heter ju Fred Flinta!?
Men "coopyn" är fin - stenkul Bedrockspel.)
Kan nämna att denna speltillverkare gjorde det populära spelet LOPPAN också...

Grävskopor, lyftkranar, brandbilar...
Sedan unga är fortfarande barnsligt förtjusta i dem.
Såg två grävskopor i morse, tog ett foto på dem! Barnsligt!? Jaa, och härligt!
Visst är de fina?

En snygg röd lastbil syns också...

Går att hitta mer barnsligt på den här bloggen :-)

Vill du se andras tolkningar av barnsligt, klicka här!
Erik

Kommentarer:

1 Fia:

Det är skönt att vara barnslig ibland, och bara lämna allt allvar bakom sig. Spela spel är jättekul! Vi har ett musikspel som alla älskar, där man ska välja mellan att nynna, svara på frågor, komma med omskrivningar eller göra pantomimer. Vansinnigt roligt! Alla blir som små fnissiga barn.

2 Ninnie:

Jaa, att ha sitt barnasinne kvar är viktigt! Jag jobbar med barn, då måste man kvar sitt barnasinne, vara full av fantasi och tokigheter!

Roligt att höra att du som vuxen fortfarande fascineras av grävskopor och andra fordon, jag kan förundras ibland över de små pojkarna på jobbet som kan stå i evigheter och titta på lastbilar som kör förbi på vägen! (för det är mestdels pojkar, en o annan flicka, men ganska ovanligt. Ligger det i generna?!?)

3 Annika:

Att våga vara barnslig är att säga ja till livet! Det finns för mycket allvar i världen och för lite skratt å tokigheter. Så fram för det barnsliga som gör livet kul! Det visar du här. Toppen tycker jag :o)

4 Jo:

Massa barnsliga saker! :) Jag älskar sällskapsspel av alla de slag! Som tur är har jag brorsbarn jag kan använda som spelpartner när smabon tröttnar! :)

5 BABYLONEZOO:

belle façon d'illustrer ce challenge

6 Erik:

Tack för trevliga kommentarer :-)



Fia: Ja, visst är det underbart ibland att bara fyllas av skratt runt ett sällskapsspel (men ibland blir det allvarligt, hårt tävlande också). Ett galet spel är MADs smågalna spel. Fyllt med knäppa saker man ska göra och svårt vinna med heder i behåll...



Ninnie: Ja, nog kan man bli stående ibland och glömma tid och rum nära en grävskopa. Eller glatt mata metatabletter och sätta fart på en ångmaskin!

Det är nog en del i det stora, om män från Mars och kvinnor från Venus :-)

Det som gör livet så härligt och ständigt överraskande...



Annika: Där tror jag du slog huvudet på spiken. Jag tror på skrattet!



Jo: Vi brukar samlas då och då i familjen och ta en härlig sällskapsspelskväll. Snart dags för en ny :-)



Babylonezoo: Merci!

7 Pialotta:

Där fick du till det.. alla de där spelen har jag oxså liggande här, barnsligt kul att spela dom:-)

8 paula:

Att ha barnasinnet kvar är bra. Men som

sagt inte alla som vågar visa det. Härliga spel du vissar upp. Lastbilar, grävmaskiner mm dom är facsinerande. Genom fönstret från mitt jobb ser man just nu grävmaskiner och lastbilar då dom bygger om. Och nästan alla barnen står med näsorna tryckta mot rutan..

9 Livsturisten:

Jo, den "sandlådenivån" och det barnsliga i all dessa likadana lappar som mötte oss på kvällsrundan satte liksom spiken, för mej vad gällde temat.



Under dan då jag var på jobbet så fick jag syn på en pytteliten mördarsnigel-bebis som jag naturligtvis både fotade och filmade... och kände mej lite som då jag var barn (för oftast är det barn som dels ser kryp på marken och dessutom både pratar med dom och försöker titta närmare på dom).



Jag får ofta kommentarer om att vara barnslig i såna sammanhang (som något negativt), men jag är glad över den barnsliga sidan hos mej själv. :)



Så, det kunde lika gärna blivit kort på en pytteliten mördarsnigel... men nu blev det "sandlåde-mailet" istället. ;)

10 Fru Lundgren:

SÅ roligt att se att även du gillar sällskapsspel! :)

Min "gamla favoriter" är så klart MONOPOL, KINACHACK, Kortspelet CANASTA och ALFAPET.



Nyare favoriter är MED ANDRA ORD och BLOKUS.



11 Ninni:

Det är så skönt med lite barnsliga människor...Jag kan inte förstå att det negativa i det. Det betyder bara att man vågar vara sig själv...för alla har vi väl ett barn inom oss ibland.

Mitt barnasinne kommer oftare fram när jag ser dockor och dockskåp. Grävskopor har aldrig varit något stort intresse...fniss.

Men det beror nog på en traditionell uppväxt.

Hade jag växt upp under 70-80-talet så kanske det hade varit skillnad:-)

Kommentera här: