Stan är full av vatten

Något som inte går att missa när man rör sig i Stockholm. Stan är full med vatten! Sant, precis som Robban Broberg sjöng i sin härliga hyllning till Stockholm, så jag tog några bilder under en promenad efter jobbet... och fann en hel del vatten...


Mitt på Mariebergsbron som förbinder Kungsholmen och Lilla Essingen.
(Essingeleden skymtar i bakgrunden, men den hördes betydligt mer, ett trafikbrus som pågår dygnet runt.)

del av Gröndal i bakgrunden, bilden tagen från Lilla Essingen

Nu verkar det färdigbyggt på den lilla ön Essingen och många nya invånare har ön fått.
(Återkommer till bostäderna i ett senare inlägg, ganska fräck arkitektur...)


En av badbryggorna på Lilla Essingen. Välanvänd en varm dag som denna.


Alvik med omnejd. Bilden tagen från bron mellan lilla och stora Essingen, flyttar sedan kameraobjektivet en bit åt höger...


...så ser man brospannet som skapade en del problem när nya Tranebergsbron byggdes. Brobygget låg nere ett tag, vill minnas att det var ett av brofästena som satt löst...
Bakom bron har vi trevliga "norrförorter" som Stadshagen och längre bort Solna, fast då har vi hamnat utanför Stockholm, snudd på Norrland (hi, hi!)


En ovanligt stor passagerarbåt på Mälarens vatten. Första gången jag sett detta skepp, Saga Lejon! Fullt med folk ombord, verkar se ut som glada turister (ingen vild gissning direkt, en solig dag mitt under Stockholms största turistsäsong, just nu med extra hjälp när Europride pågår).
 

Lite skymd bakom träden på Stora Essingen syns en av många sightseeingbåtar som åker runt och visar huvudstaden från vattenperspektiv. Stockholmare brukar hamna på en sådan båtresa först när "kusinen från landet" kommer på besök och vägrar åka runt ensam. Själv gjorde jag resan (2 timmar) när barnen var yngre, som en rolig utflykt när inget annat dög och badstranden ansågs som "tråkig" efter flera dagars sol&bad. Båtturen var inte tråkig!


Avslutar med i mitt tycke Stockholms vackraste bro, Västerbron. Makalös utsikt från bron! Busslinje 4 passerar över Västerbron på sin långa tur från Gullmarsplan till Radiohuset. På ena sidan Hornstull och på andra sidan Fridhemsplan om transportmedlet är tunnelbana. Då kan en promenad över bron bli en höjdpunkt och många bilder lär bli tagna på den makalösa utsikten.  
Som stockholmare kanske märker är texten mest riktad till ovana storstadsbesökare... 
Stan som är så full med vatten

Alla bilder är mina (även om bara några hunnit bli märkta)!

Erik

Kommentarer:

1 Fritt ur hjärtat:

Nog är Stockholm vackert alltid, längtar dit en gång om året, så konstigt men då hr jag fått min dos. Kanske, kanske vågar jag hoppas på nästa år. Då skall jag definitivt åka sightseeng, både båt och buss, det tillför så mycket, även infödda borde göra det, kan det vara Guiden i mig som talar;-)

2 Ellas Inspiration:

Vilka härliga bilder!



Tack för titten hos mig, kom gärna tillbaks!



Kram Karin

3 Fia:

Härliga vattenbilder! Vi har en tradition att åka sightseeingbåtarna under Stockholms broar minst en gång om året. Tröttnar aldrig på det!

4 Inger Maryissa:

Jo, jag tror att en av orsakerna till att Stockholm är så vacker är p.g.a att det finns så mycket vatten.

Mycket fina foton!

Ha en bra fortsatt dag.

5 Erik:

Tack för fina kommentarer :-) Visst kan en båttur under Stockholms broar vara trevligt!

6 asapasa:

Fina bilder och visst Stockholm är vackert sommartid.

7 Erik:

Själv tycker jag Stockholm är vackert året om. Det gäller bara att se skönheten. Den finns, i alla årstider ;-) Även om en regndisig höstkväll på Hornsgatan kan verka trist...

Kommentera här: