Veckans fönster

Denna vecka väljer jag ett fönster där spegling i och själva skyltfönstret gav mig anledning att ta en bild.
Jag har alltid gillat Charlie Chaplin och här använder en biljardhall honom så finurligt.
Det blev inte av att göra ett besök inne i biljardhallen, just då (vid fototillfället) var den stängd.



Tror inte jag behöver tala om var fotot är taget, det syns...

Det finns andra fönster att titta på.
Susanne ville att jag skulle ändra i mina inställningar. Tyvärr hittar jag inget ställe där jag kan göra de inställningsändringar som hon vill. Kanske finns de, men var? Ja, det kanske löser sig...

Ja jo andra fönster...
Klicka bara här så bör du kunna spana in fler fönster under veckan
Erik

Kommentarer:

1 annette:

Chaplin är inte fel att fånga på ett fönster!



//annette

2 Soffy:

Ja vad är det med Chaplin som gör att man gillar honom? Lite märkligt, och nästan alla vet vem han var.

3 Pysen73:

Snyggt!

4 Bosse:

Skön bild. Har vi något ställe i Stockholm som fått namn efter den lille store? Tror inte det. Och filmtidningen som bar hans namn är väl försvunnen sedan länge. Hm, undrar om man kan få en slant för gamla nummer av den tidskriften på Tradera eller liknande?

Soffy undrade vad som gör att man gillar Chaplin. Två saker kommer jag på direkt: hans humor och att han var en stor humanist.

5 Ninni:

Verkligen snyggt! Fint med speglingen i fönstret där man ser spårvagn/buss.

Konsert ikväll? Hoppas den är bra!

6 Della / Var Dag ett Äventyr:

Supersnyggt fotat med speglingen. Jag lyckades lista ut var bilden var tagen och kände mig så duktig.

7 akson:

Roligt fönster!

Snyggt fångat med spårvagnen i fönstret!

8 Susanne:

Har missat att Chaplin spelade biljard - jag som trodde han mest ägnade sig åt filmens konstnärliga aktiviteter, såväl framför som bakom kameran. Och visst var han bra! Han gjorde ju filmhistoria som än idag står sig.



Jaha, staden kan vara Göteborg, Norrköping eller Stockholm (Djurgården). Minns inte vilken som har gröna spårvagnar, men gissar på Djurgården, eftersom du bor i Stockholm. Vacker spegling i vilket fall. Bilden är så klar och tydlig. Och du har lyckats passa in det lite annorlunda stavade "billiard" så att det ser ut att vara skrivet på det speglade huset.



Det där med ändringen: När du har loggat in på din blogg och är i läget "översikt" finns en flik som heter "inställningar" där du bl.a. kan ställa in bloggnamn och beskrivning, alltså det som syns högst upp i headern. Kolla sedan rutorna och kryssa för där det står "Lämna ut hela inlägg i rss-flödet". Då skulle jag bli jätteglad! Och säkert också andra som följer din blogg med RSS-läsare.

9 Susanne:

Äsch då, nu lyckades mina ögon läsa spegelvänd skrift och jag upptäckte vilken staden är och anledningen till stavningen på biljard. De här spårvagnarna har jag ju åkt ett flertal gånger, eftersom en del av min släkt bor där.

Kommentera här: